Home Nieuws Sport Nieuws Wie gaat er met de Johan Cruijff schaal er van door?

Wie gaat er met de Johan Cruijff schaal er van door?

Peter Bosz en Brian Priske met de Johan Cruijff Schaal © PlanetZone

Zondag 4 augustus vindt de 28e editie van de Johan Cruijff schaal plaats. Dit wordt ook wel de Supercup genoemd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar die al 34 keer eerder werd gespeeld, sinds 1949.

Dit keer gaat de schaal tussen PSV en Feyenoord en zal plaatsvinden in het stadion van landskampioen PSV, het Phililps stadion. PSV gaat voor de 22e keer voor de supercup die ze al veertien keer gewonnen hebben en zijn daarmee de recordhouder. Feyenoord speelt voor de twaalfde keer om deze schaal en won deze vier keer.

Beide clubs streden ook vorig jaar om de Johan Cruijff schaal, PSV won toen in de kuip met 1-0 van de Rotterdammers. Doelpuntmaker was Noa Lang.

PSV kan niet beschikken over Mauro en Boscagli, Obispo en Dest vanwege blessures. Aanvoerder Luuk de Jong was ziek maar trainde wel mee. Of hij inzetbaar is is nog niet bekend

Bij Feyenoord maakt de Deen Brian Priske zijn officiële debuut. De twee grote oefenduels tussen Benfica en AS Monaco werden verloren. PSV won zijn laatste grote test tegen het Spaanse Valencia

De wedstrijd in Eindhoven begint om 18.00 uur en is live en gratis te zien op Star Channel

Foto © PlanetZone