Home Nieuws Sport Nieuws VVV-Venlo bindt jeugdexponent Braem met contract tot medio 2027

VVV-Venlo bindt jeugdexponent Braem met contract tot medio 2027

© VVV Venlo

Tim Braem heeft zijn eerste profcontract bij VVV-Venlo getekend. De 18 jarige middenvelder uit de eigen jeugdopleiding ligt nu tot de zomer van 2027 vast in Covebo Stadion – De Koel – met een optie voor nog een extra seizoen.

De afgelopen maanden brak Braem door bij VVV, de club waarvoor de geboren Venlonaar al ruim tien jaar speelt. De zoon van voormalig VVV-speler Geert Braem doorliep de jeugdopleiding van de Koelclub en werd in de voorbereiding op het huidige seizoen vervroegd bij het eerste elftal gehaald. Braem veroverde vervolgens direct een vaste plaats in de selectie en maakte in de eerste competitiewedstrijd op bezoek bij ADO Den Haag (1-1) als basisspeler zijn officiële debuut in de Venlose hoofdmacht.

Braem begon dit seizoen in alle competitiewedstrijden in de basis en maakte in het thuisduel met Roda JC (1-1) op fraaie wijze zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Nu zet Braem met zijn eerste profcontract de volgende stap in zijn carrière. “Ik ben enorm blij en trots dat ik hier een langdurig contract heb kunnen tekenen. VVV is mijn club en dit is voor mij een droom die uitkomt. Ik kijk er dan ook naar uit om de komende jaren in De Koel te spelen en me hier verder te ontwikkelen”, aldus Braem.

Trainer John Lammers is blij dat VVV erin is geslaagd om Braem voor de lange termijn aan de club te binden. “Vanaf het moment dat Tim bij het eerste elftal kwam, heeft hij het uitstekend gedaan. We zien veel potentie in hem en zijn ervan overtuigd dat hij uit kan groeien tot een belangrijke speler voor VVV als hij zich zo blijft ontwikkelen. Bovendien is Tim een kind van de club, dus het is voor
VVV én onze achterban mooi dat we hem de komende seizoenen in Venlo kunnen houden.”

Bron en foto © VVV Venlo