Home Nieuws Sport Nieuws Kees van Wonderen gepresenteerd als nieuwe coach FC Schalke 04

Kees van Wonderen gepresenteerd als nieuwe coach FC Schalke 04

Kees van Wonderen als nieuwe coach van FC Schalke 04 ©

FC Schalke 04 uit Gelsenkirchen heeft vandaag Kees van Wonderen gepresenteerd als nieuwe coach van de Duitse Bundesliga club. Hij volgt daarmee de Belg Karel Geraerts op die eind september de laan werd uitgestuurd wegens tegenvallende prestaties.

Kees van Wonderen was als speler actief bij N.E.C, NAC en Feyenoord. Met die laatste club veroverde hij in 2002 de UEFA Cup. Als trainer was hij onder meer assistent van Steve McClaren bij FC Twente dat in 2010 landskampioen werd van Nederland, het Nederlands elftal onder 17 en 18 jaar en het grote Oranje en was hij coach van Go Ahead Eagles waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie. Zijn laatste club was SC Heerenveen waar hij afgelopen seizoen stopte. Robin van Persie volgde hem op.

FC Schalke 04, Kees van Wonderen 06.10.2024

FC Schalke 04 staat momenteel op de dertiende plaats in de Duitse Bundesliga 2 en hoopt de weg snel weer terug te vinden naar boven om mee te doen voor promotie naar de eerste bundesliga. FC Schalke 04 heeft een rijke historie, het werd 7x kampioen van Duitsland, won onder de Nederlandse coach Huub Stevens de UEFA Cup en in 2011 speelde het nog de halve finales van de Champions League met onder meer Klaas Jan Huntelaar in de basis.

Kees van Wonderen is de derde Nederlandse coach die bij Schalke in dienst treed. Huub Stevens en Fred Rutte gingen hem voor. Eddy Achterberg was in 2004 tijdelijke interim coach. De Königsblauen spelen in het Veltins-Arena waar ruim 62.000 toeschouwers in kunnen

Bron en foto © FC Schalke 04