Home Nieuws Sport Nieuws Jop Tijink tekent eerste profcontract bij Heracles Almelo

Jop Tijink tekent eerste profcontract bij Heracles Almelo

Jop Tijink tekent een contract bij Heracles Almelo © NESimages.nl. in Almelo, Netherlands (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Jop Tijink heeft zijn eerste profcontract ondertekend bij Heracles Almelo. De 19-jarige verdediger komt over van de FC Twente/Heracles Academie en tekent in Almelo een contract tot medio 2026 met een optie tot een extra seizoen. Tijink gaat spelen met rugnummer 27.

“Vanaf dag één voel ik me thuis bij deze mooie club en dat ik nu een contract mag tekenen voelt voor mij als een beloning na het harde werk”, vertelt een enthousiaste Tijink. “Ik kom uit de buurt, stroom nu door vanuit de Academie en ik ben er trots op om dit shirt straks bij officiële wedstrijden te dragen.”

“Jop traint al sinds begin dit jaar mee met de selectie en we hebben een goed beeld van zijn kwaliteiten”, zegt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Jop heeft zichzelf echt laten zien, hij is een jongen van de regio en wij hebben er vertrouwen in dat hij hier in de komende tijd kan doorgroeien.”

Tijink speelde sinds 2015 in de FC Twente/Heracles Academie. Zijn meeste wedstrijden speelde Tijink als linker centrale verdediger. In de winter van 2024 trainde Tijink voor het eerst mee met de selectie. Hij werd door Erwin van de Looi aan het begin van het voorseizoen bij de groep gehaald om de voorbereiding met de hoofdmacht van ­Heracles Almelo mee te draaien.

De linksbenige verdediger was onderdeel van de selectie die afreisde naar het Duitse Billerbeck voor het jaarlijkse trainingskamp en bij terugkomst in Nederland maakte Tijink minuten in ieder oefenduel van de voorbereiding.

Bron: Heracles Almelo Foto © NESimages.nl.