Home Nieuws Gadgets & Electronica LG roept app-developers op deel te nemen aan de LG webOS Hackathon...

LG roept app-developers op deel te nemen aan de LG webOS Hackathon 2024

© LG

De gekozen finalisten ontvangen financiering voor de ontwikkeling en lancering van hun Gaming of Lifestyle App voor op LG tv’s

LG Electronics nodigt deelnemers uit voor zijn jaarlijkse wereldwijde webOS hackathon, dit jaar gefocust op het bouwen van een app, AI-oplossingen en gaming services. De app-developers maken kans op een geldprijs én de mogelijkheid om de app op 27 september in Seoul, Korea, of online te presenteren aan LG.

Het platform webOS, stelt ontwikkelaars in staat op tv-apps en -diensten te maken voor miljoenen huishoudens wereldwijd. Met de tools die het platform aanbiedt, zijn er apps te ontwikkelen in categorieën zoals media, apparaten, beveiliging, netwerken en tv-functies. Tijdens de hackathon krijgen app-ontwikkelaars de kans om hun app te bouwen en te lanceren op LG tv’s. Dit zorgt voor de premium entertainmentervaring die gebruikers van LG-apparaten verwachten. Dankzij een groeiend netwerk van wereldwijde partners is het webOS-platform klaar voor de volgende generatie service-innovatie, inclusief de automotive industrie en integratie van de nieuwste technologieën zoals AI.

LG breidt zijn webOS-ecosysteem uit met diverse gamingdiensten door samen te werken met leiders in de gamingindustrie. Dit biedt klanten een brede selectie aan opties, terwijl de gamingmogelijkheden van de uitstekende OLED tv’s worden verbeterd. Er zijn steeds meer cloud-gamingdiensten en familiespellen beschikbaar op LG tv’s.

Om deel te nemen aan de hackathon kunnen geïnteresseerden zich hier aanmelden tot 26 juli 2024. Na de aanmelding worden deelnemers uitgenodigd voor een webinar met meer informatie over de API en de hackathon. Finalisten krijgen medio september bericht.

Ga voor meer informatie over de hackathon, inclusief gedetailleerde evenementenschema’s en regels, naar https://weboshackathon.lge.com.

Deelnemers kunnen kiezen om een game- of lifestyle-app te maken met behulp van het Web of Flutter framework, waarbij het gebruik van AI mogelijk extra punten oplevert. De app, het scenario en de demonstratievideo, moeten uiterlijk 26 augustus worden ingediend. De winnende ontwikkelaars presenteren hun ideeën (fysiek of online) op 27 september in Seoul aan topmanagers van LG.

Er zijn geldprijzen voor de top drie winnaars, wat gebruikt kan worden voor de verdere ontwikkeling van de app: 50.000 dollar voor de derde plaats, 80.000 dollar voor de tweede plaats, en 100.000 dollar voor de eerste plaats. De winnaars krijgen ook technische ondersteuning en promotiemogelijkheden op het apparaat na de lancering. De winnende apps worden eind juni 2025 bij miljoenen huishoudens gelanceerd via de LG Content Store.

“De LG webOS Hackathon 2024 is gericht op het wereldwijd aantrekken van makers die lifestyle-oplossingen bouwen”, zegt Chris Jo, senior vice president van platform business bij LG Home Entertainment Company. “LG zet zich wereldwijd in voor onder andere de gamingcommunity en werkt samen met ontwikkelaars om de volgende generatie talent te ondersteunen met LG’s developers.”

Bron en foto © LG