De zuidoost Aziatische keukens zijn populairder dan ooit. In iedere stad schieten de sushizaken en wokrestaurants als paddenstoelen uit de grond. Maar dit werelddeel heeft veel meer lekkere gerechten te bieden! Tijdens Heroes Made in Asia, dat volledig in het teken staat van Aziatische (pop)cultuur, maak je kennis met echte streetfood uit de regio. Het evenement heeft niet alleen tientallen kraampjes op de food market, maar ook een divers workshop aanbod en demonstraties van professionele chefkoks uit Azië. Foodies mogen dit evenement niet missen!
Ga op een smakelijke ontdekkingsreis door zuidoost Azië tijdens Heroes Made in Asia. Proef authentiek eten uit landen als China, Japan, Indonesië en Zuid-Korea. Op de food market worden in tientallen verschillende kraampjes allerlei bijzondere hapjes en gerechten gemaakt door specialisten uit het gebied. Maar hoe leuk is het om zelf te leren van de meesters en jouw innerlijke Jiro Ono naar boven te halen?
Leer van chefkoks Miyuki Masuda en Hanwool Kim
Speciaal voor het tweedaagse evenement reizen chefkoks Miyuki Masuda en Hanwool Kim af naar de Domstad om bezoekers alle ins en outs te leren van de Japanse en Zuid-Koreaanse keuken. Op het podium in het food theater zullen zij niet alleen demonstreren hoe je echt lekker Japans of Zuid-Koreaans kookt, maar zullen ook met elkaar de strijd aan gaan in een verhitte Cooking Battle. Sta klaar om aantekeningen te maken en moedig jouw favoriete chef aan!
De Japanse chefkok Miyuki Masuda is chef de partie bij het gerenommeerde sushirestaurant Kashiba, dat werd opgericht door Kashiba Shiro, een student van Jiro Ono. Masuda is een ware pionier in het vak; zij was de eerste vrouwelijke chefkok in de keuken van Kashiba’s restaurants. Ze wordt vergezeld door de Zuid-Koreaanse Hanwool Kim, een zeer getalenteerde chefkok met ervaring in de prestigieuze keuken van Oria (bekroond met één Michelinster) en driesterrenrestaurant Lasarte in Barcelona. Kim weet als geen ander hoe je smaak en techniek samenbrengt en hoe je met eten jouw eigen verhaal overbrengt.
Verslavend lekker
Bij een gevulde zeewierrol met rijst en groenten denkt men vaak aan Japanse sushi. Maak kennis met het Zuid-Koreaanse broertje, kimbap! Net als sushi wordt deze grote stevige rol in hapklare stukjes gesneden. Maar er is ook een smakelijke en kleinere variant, genaamd mayak kimbap (‘narcotic kimbap’). Mayak kimbap is anders, omdat deze rol heel blijft en uit het vuistje wordt opgegeten. Het heet bovendien niet zomaar narcotic kimbap, de rolletjes zijn verslavend lekker! Tijdens de Narcotic Kimbap workshop leer je hoe je de strakste kimbap rolt en na afloop mag je jouw eigen creatie lekker opeten. Proef op eigen risico, een nieuwe verslaving ligt op de loer!
Het groene goud
Matcha, een groene thee in poedervorm, wordt al langer dan 1000 jaar gedronken en is uitgegroeid tot cultureel erfgoed in China en Japan. De knalgroene thee speelt een grote rol in de Japanse cultuur en wordt ook ceremonieel gedronken. De aardse smaak van het groene goud maakt matcha ook populair in het westen en is steeds vaker te vinden op het menu van koffiespeciaalzaken. Maar het maken van een goede matcha latte kan bedrieglijk moeilijk zijn, want hoe zorg je dat hij alles behalve bitter is? Voor iedere thuisbarista is er in het food theater een crash course voor de beste matcha latte.
Thee-sty
De meesten maken hun kopje thee door gewoon water te koken en over een theezakje te gieten. Maar wist je dat er veel meer komt kijken bij het maken van het perfecte kopje thee? Tijdens de workshop ‘Tea Tasting and Japanese Sweets’ leer je niet alleen hoe iedere theesoort zijn eigen bereidingswijze heeft, maar ook bij welke Japanse lekkernij deze past. De perfecte workshop voor iedereen die leert door te proeven!
Heroes Made in Asia vindt plaats op 15 en 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Hou de website in de gaten voor het volledige programma en tijdschema. Kijk voor meer informatie en tickets op made-in-asia.nl.