Home Nieuws Film nieuws Disney+ Trailer “An Almost Christmas Story” gelanceerd

Disney+ Trailer “An Almost Christmas Story” gelanceerd

© The Walt Disney Company

Disney+ geeft een eerste blik op de geanimeerde kortfilm, “An Almost Christmas Story” geregisseerd door David Lowery en geproduceerd door de Academy Award®-winnaar Alfonso Cuarón.

“An Almost Christmas Story” is het derde en laatste deel in Cuarón’s collectie kortfilms voor de feestdagen voor Disney+. Zijn eerste kortfilm, “Le Pupille”, verdiende een Oscar®-nominatie in 2022 en vorig jaar stond “The Shepherd” op de shortlist, beide in de categorie Live Action Short Film. “An Almost Christmas Story” is geïnspireerd op de ware gebeurtenissen van een kleine uil die in 2020 werd gered uit de kerstboom in het Rockefeller Center in New York City. De trailer van de kortfilm toont Moon, een nieuwsgierige jonge uil die onverwacht vast komt te zitten in een kerstboom die bestemd is voor Rockefeller Plaza. In zijn pogingen om de drukke stad te ontvluchten raakt Moon bevriend met een verdwaald klein meisje genaamd Luna. Samen beginnen ze aan een hartverwarmend avontuur, ontdekken ze de magie van de feestdagen en smeden ze een onwaarschijnlijke band tijdens hun reis terug naar huis, naar hun ouders.

De geanimeerde kortfilm legt een circuit af van verschillende filmfestivals, waaronder Hamptons International Film Festival, Santa Fe International Film Festival, Chicago International Film Festival, Morelia International Film Festival, Montclair Film Festival, Animation Is Film, São Paulo International Film Festival, SPARK Animation Festival, World Animation Summit en Bogotá Short Film Festival – BOGOSHORTS

De getalenteerde stemmencast bestaat uit Cary Christopher als Moon, nieuwkomer Estella Madrigal als Luna, Jim Gaffigan als Papa Owl, Mamoudou Athie als Pelly, Alex Ross Perry als Dave The Dog, Gianna Joseph als Peaky, Phil Rosenthal als Punt, met Natasha Lyonne als Pat en John C. Reilly als The Folk Singer, die in de short vier liedjes brengt, waarvan twee originele liedjes.

Geproduceerd door Disney Branded Television en Cuarón’s Esperanto Filmoj, in samenwerking met Titmouse en Maere Studios, en met animatiediensten van 88 Pictures, bestaat het gevierde creatieve team uit Lowery (regisseur, scenario en producent), Cuarón (producent en verhaal), Gabriela Rodríguez (producent), Jack Thorne (verhaal en scenario), Nicholas Ashe Bateman (supervisor creatief ontwerp) en Daniel Hart (componist).

Bron en foto © The Walt Disney Company