Home Nieuws Film nieuws Filmpremieres Week 42-2024 + WIN!

Filmpremieres Week 42-2024 + WIN!

Naomi Scott stars in Paramount Pictures Presents A Temple Hill Production A Parker Finn FIlm "SMILE 2" © Paramount Pictures All Rights Reserverd

Met deze week Smile 2, Emilia Peréz, Horseplay, OUT, Tom Petty: Heartbreakers Beach Party, Wow! Een bericht uit de ruimte, Woodwalkers, De Mannenmaker, Bambi en Pandabeer in Afrika. Voor deze 3 laatste filmtitels geven we te gekke prijzen weg! Check hieronder alle info!

[Horror] Na het succes van de verrassende horrorfilm Smile uit 2022 komt er nu een nieuwe bioscoopfilm. Vlak voordat popster Skye Riley (Naomi Scott) aan haar nieuwe wereldtournee begint, krijgt ze te maken met allerlei onverklaarbare en angstaanjagende gebeurtenissen. De gruwelijke ervaringen en de druk van de roem worden haar te veel en Skye wordt gedwongen om de confrontatie aan te gaan met haar duistere verleden voordat haar leven totaal ontspoort. Ook in Dolby Vision, 4D

[Drama] Overgekwalificeerd en ondergewaardeerd werkt Rita bij een groot advocatenkantoor dat voornamelijk zware criminelen tot hun clientèle mag rekenen. Ze ontvangt een mysterieus telefoontje van drugsbaron Manitas Del Monte. Hij doet Rita een aanbod dat ze niet kan weigeren. Ze zal nooit meer hoeven te werken als ze hem helpt zijn imperium achter zich te laten. Manitas heeft namelijk een plan dat hij al jaren in het geheim aan het verfijnen is: eindelijk de vrouw worden die hij altijd al heeft willen zijn, Emilia Pérez.

[Drama, komedie, gay] In de hete Argentijnse zomer komt een groep vrienden samen om van de vakantie te genieten. Ze drinken, feesten en maken samen video’s. Er ontstaat een zeldzame mix van homofobie en speels gestoei; echter, onder de oppervlakte beginnen jaloezie en geweld op te borrelen. Een verwrongen driehoek van vrienden tussen een onderdrukte homoseksueel, een geheim biseksueel jongen en een homofoob, zal spanningen tot het uiterste drijven.

[lhtbiq+] “OUT” volgt de reis van Tom en Ajani, twee jonge gay mannen die het beperkende leven in een klein Nederlands dorp achter zich laten voor het veelbelovende Amsterdam. In deze stad hopen ze niet alleen hun droom om filmmakers te worden waar te maken, maar ook een gemeenschap te vinden die hen accepteert zoals ze zijn. In de kleurrijke queerscene van Amsterdam vinden Tom en Ajani zowel vriendschap als complexe uitdagingen. Hun relatie wordt getest door het bruisende nachtleven, van speelse avonden met ‘Never Have I Ever’ tot limousineritjes door de stad en introspectieve momenten in de lokale sauna. Deze ervaringen sporen hen aan tot diepgaande zelfreflectie. “OUT” is meer dan een verhaal over het vinden van jezelf; het is een intieme kijk op de strijd voor zelfacceptatie tegen de achtergrond van een nieuwe omgeving. Terwijl ze worstelen met de vraag “Wie ben ik en waar hoor ik thuis?”, ontdekken Tom en Ajani of de stad hen dichter bij elkaar brengt of juist uit elkaar drijft. Deze film biedt een reflectie op liefde, identiteit en de zoektocht naar een eigen plek in de wereld.

DE MANNENMAKER titellogo filmposter key art DE MANNENMAKER, speelfilm, producent: Brabant Films/Talent United

[Romantiek, komedie] In De Mannenmaker volgen we Anne, oftewel ‘De Mannenmaker’ (gespeeld door Katja Schuurman). ‘De Mannenmaker’ heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op en transformeert hem tot een gewild exemplaar. Als ze daarin is geslaagd, maakt ze het uit en stort ze zich op een volgend project. Dat gaat goed, totdat ze gevoelens begint te krijgen voor haar nieuwe projectman (Leo Alkemade) …

[Documentaire, Muziek] In 2024 werden de lang verloren gewaande 16mm rollen van Tom Petty in Cameron Crowe’s eerste film, Heartbreakers Beach Party, eindelijk gevonden. De klassieke documentaire uit de jaren ’80 legt Tom Petty en de band vast in 1982-1983 terwijl ze het album “Long After Dark” (het laatste album met de legendarische producer Jimmy Iovine) afmaken, promoten en rondtoeren. Na de eerste uitzending op MTV in 1983 werd de film te experimenteel bevonden en abrupt van de buis gehaald. In de meer dan 40 jaar die sindsdien zijn verstreken, is de film folklore geworden voor fans, muzikanten en binnen de entertainmentindustrie – er wordt zelfs gezegd dat hij de inspiratie vormde voor scènes in Spinal Tap. De langverwachte & volledig geremasterde Heartbreakers Beach Party is een leuke, openhartige, snelle & muzikaal rijke rit met Amerika’s grootste rock & roll band, een tijdcapsule van het begin van het MTV-tijdperk en een zeldzame en stralende blik op Tom Petty’s blijvende creatieve genie. Deze exclusieve bioscooprelease bevat 19 minuten volledig geremasterd, nooit eerder vertoond archiefmateriaal en nieuw commentaar van regisseur Cameron Crowe.

[Familiefilm] De 11-jarige Billie wil net als haar moeder astronaut worden. Op een dag ontmoet ze Dino, die net zo geïnteresseerd is in de ruimte en buitenaardse wezens als zij. Samen bouwen ze een radiotelescoop en ontdekken ze vreemde signalen van buitenaardse wezens! Helaas gelooft niemand hen, zelfs niet in de ruimtehaven. Billie en Dino gaan op zoek naar antwoorden en vinden een zwevende steen in een geheim laboratorium. Maar als de bewakers hen ontdekken, verstoppen ze zich snel en belanden per ongeluk in een raket die hen de ruimte in schiet. Een spannend avontuur begint!

[Familiefilm, avontuur] Woodwalkers is gebaseerd op de populaire, spannende boekenserie van Katja Brandis over buitenbeentjes een speciale school voor kinderen die half mens, half dier zijn. Op het eerste gezicht lijkt Carag een normale jongen, maar hij heeft een geheim. Carag kan namelijk van gedaante wisselen. Hij is als poema opgegroeid in de bergen en leven in de mensenwereld vindt hij niet makkelijk. Pas wanneer Carag wordt toegelaten tot Clearwater High, een geheime school voor zogenaamde Woodwalkers zoals hij, voelt hij zich thuis. Op school leert hij Holly – een brutale rode eekhoorn – en Brandon – een verlegen bizon – kennen. De drie transformeerders worden al snel vrienden en vrienden kan Carag goed gebruiken, want een groep wolven-woodwalkers is niet heel blij met een poema op hun school.

[Familiefilm] Al vanaf zijn geboorte is het jonge hertje Bambi ontzettend hecht met zijn moeder. Terwijl hij zich verwondert over de wereld om hem heen, leert hij van zijn moeder de belangrijkste dingen om te kunnen overleven in het bos. Naarmate de tijd verstrijkt raakt Bambi met steeds meer dieren in het bos bevriend en ontmoet hij ook Feline, zijn toekomstige vriendinnetje. Maar met de komst van de herfst verandert alles. Bambi wordt een wees als jagers zijn moeder doodschieten. Op dat moment ontdekt Bambi echter dat hij niet alleen is, want zijn vader – de Grote Prins – waakt over hem. Van zijn vader leert hij om te gaan met de grote gevaren van het leven in de wildernis en nog belangrijker: Bambi wordt volwassen.

[animatie, familiefilm, kinderfilm] Pandabeer in Afrika is dé familiefilm voor het hele gezin! Wanneer de jonge en niet zo avontuurlijke pandabeer Ping ontdekt dat zijn beste vriendin Jielong de draak is ontvoerd, volgt hij haar helemaal vanaf Azië naar het verre Afrika. Tijdens deze reis ontdekt Ping een volledig onbekende wereld en ontmoet hij onderweg dansende struisvogels, een wijze Orang-oetang en de boze leeuw Malume. Met de hulp van zijn nieuwe vrienden – Jojo, een ondeugende aap, en Niala, een dappere maar eenzame hyena – moet Ping een manier vinden om Malume te verslaan, Jielong te bevrijden én Niala’s familie te redden. Een modern verhaal over diversiteit, tolerantie en verdraagzaamheid.